.

.

Positif dan Menghargai::.


posted by BERLINDA IBRAHIM on

3 comments

Assalammualaikum wbt...
Memang kelihatan usang blog ku ini kalau tidak diupdate, bukan juga ada pembaca hehee..aku lah penulis dan pembacannya^__^
bukan tiada masa untuk blog ini, cuma mood menulis belum ada.kebanyakan kawan sibuk dengan exam, semoga dipermudahkan menjawab soalan kepada mereka dan juga anda yang menempuh peperiksaan:-)
aku pula..aktiviti tetap sama, kerja, kerja..dan terus kerja..berjumpa dengan bermacam jenis perangai manusia.
gambar hiasan
Alangkah indah dunia tanpa sengketa..siapa pun berangan benda yang sama, ingin bahagia, gembira  dan tenang dalam keimanan..itu yang terbaik^_^
cuba bertindak dan  bersikap positif :-)..berusaha untuk menghargai apa pun disekeliling kita..lebih baik daripada kita merungut, melayan ketidakpuashatian, mencari keburukan dan kelemahan orang lain.
creative ^_^ comel..
Kamu belum cukup matang memahami erti 'kehidupan'..yang selalu menjadi alasan orang yang lebih tua atau dewasa apabila ditegur oleh si anak muda..ya, mungkin benar apa yang dikata.Mereka lebih jauh 'berjalan' daripada kita yang muda..tapi tidak salah kan kalau mendengar pandangan atau teguran orang yang lebih muda? kalau asyik SALAH kami yang dicari sampai bila pun tidak akan berhenti dari berkelahi...jiwa yang semakin memberontak, syaitan pun tambah suka..apa lagi jiwa muda yang tidak di didik dengan iman.
Positif..positif..senyum..senyum dan senyum..:-)aku bersedia untuk ujian seterusnya..
cakaplah apa pun kamu suka..kritik dan terus mengkritik.. kita tengok siapa lagi 'beruntung'.Terima kasih kerana ambil berat pasal aku :-) ...terima kasih sebab selalu tengok-tengokkan salah silap ku..aku belajar untuk jadi lebih baik dari sebelumnya.


Telur yang Comel..hehee


Wassalam

3 comments