.

.

Archive for 2013

A words =)


posted by BERLINDA IBRAHIM

No comments

Assalammualaikum warahmatullah ~

Tidak sedar masa berlalu begitu cepat , kesian dengan blog usangku. betambahlah keusangannya .
Apa khabar sahabat maya.. (perasan sendiri) at least i have friends like you ..hehee
^_^ lamanya tidak blogging.. tiba-tiba terasa rindu pulak :') mungkin masa dulu saya masih ada kelapangan untuk semua ini tapi bukan sekarang. Komitmen semakin menggunung..Lumrah kehidupan seorang insan. 

Just for today ..

Orang seperti ku masih mencari makna hidup yang tidak tahu bila penghujungnya. kita sama tapi matlamat tetap berbeza kan. semua orang punya pendapat dan presepsi masing-masing tentang kehidupan!

Alhamdullilah , punya sahabat-sahabat yang sangat memahami , Terima kasih ya Allah! Tanpa Mu kami bukan siapa-siapa. Nilai persabahatan itu semakin terasa , saat-saat menghabiskan tahun akhir pengajian bersama mereka, terasa ukhwah itu semakin kuat. semoga persahabatan ini sampai ke syurga InsyaAllah! yeah,even i don't know how to describe this feeling into the words how i appreciate you all of you gorgeous. hehee..

Pengalaman mendewasakan kita...

It's a human natural, setiap apa berlaku pasti ada hikmahnya sama ada baik atau buruk Allah tetap bagi pengajaran untuk kita. Begitu kasihnya Allah pada kita :') Banyak yang berlaku "unexpected" , ianya berlaku dengan tiba-tiba , sesuatu benda yang tidak kita jangka. terpulang kepada kita bagaimana untuk 'faham' erti kasih antara Allah dan hambanya. kalau perkara itu susah bagi kita , adalah sukar juga untuk kita faham kasih sayang sebenar antara kita dengan yang lainnya. Semakin banyak yang tersirat kan! This is LiFe ^_^

Kita berbeza..

Dalam berusaha untuk menjadi seorang manusia yang terbaik, bukan semua orang faham cara kita, fikiran dan perasaan pun sudah berbeza kalau ada pun mungkin itulah "chemistry" bermula. Networking pun bertambah ceahh.. tapi semua itu tidak mudah tanpa ada kesabaran, ketabahan dan saling memahami antara satu sama lain. That's why i really appreciate every moment with you friends..even 'kegilaan' itu out of control sometimes :-D hahaa..kita berbeza tapi jiwa kita sama. Semoga ukhwah kita dipelihara oleh Nya.

I'am nothing ...


Saya bukan siapa pun , but love to be somebody for everyone that i know! semangat.. entahlah.. feeling sorang-sorang pulak :D at least i got something for you to share. Hurmmm.. ruginya orang yang hidup dengan dunia sendiri kan. Dunia yang penuh dengan rasa benci dan dendam, ketidakpuashatian ..sangat merugikan. You will not find the true happiness, at least pandailah remind diri sendiri dan sahabat yang lain. kadang kita pun lupa bersyukur dari mana datangnya semua itu. letakkan Allah itu ditempat yang selayakNya dan jiwa kehambaan itu sangat penting! walaupun orang lain rasa seoalah-olah kita dipijak-pijak, diperguna tapi once kita rasa 'bahagia'nya takwa itu semua itu akan lebur dengan sendirinya. 

Mencari "Booster"..

Ini yang lucu, kadang terasa diri sangat di awangan. Hahaa.. selalu positifkan diri, tidak kena tempat. semuanya dianggap mudah, ujian, cabaran tapi bersungguhnya itu kurang. Astagfirullah..~ lepas ini boleh renew niat balik, then refresh everything kan. chaiyook3x..

Semoga hidayah dan rahmatNya sentiasa bersama kita semua , Aminn ^_^


Ketika alam berbicara


posted by BERLINDA IBRAHIM

No comments

Assalammualaikum warahmatullah ~ 


Salam sejahtera semuaaa..

Apa cerita , sihat juga? i'm here just for a while.. i miss myblog usang already ^_^ 
Alhamdullilah dipermudahkan segala urusan kita oleh Nya, walaupun kita tidak jangka semua ini terjadi ..wahh ayat~  Life is unexpected right?? setiap insan akan mengharapkan kesempurnaan,lumrah manusia..tetapi dunia tetap dengan sifatnya yang sementara!

On the way balik rumah tadi, bawa kereta pinjam sorang2 :D sambil dengar ikim.fm ..MasyaAllah tetiba seperti ditegur oleh sekian alam , sedang ustaz tue berceramah ,sempat lagi aku mengelamun di kereta dalam kesesakan jalan..

seolah-olah ditegur oleh sekian alam, tenang sangat hati dijiwa, ya Allah siapalah yang mendoakan ku ? >_< sempat lagi buat drama sendiri huhuuu~ jammed macam mana pun Allah masih bagi kesempatan melihat keindahan  SUNSET , Subahanallah..cantik sangatttt.

Actually i don't know how to describe my feeling that time, it's really amazing.. peaceful like i'm in other place. in fact i'm on the road.... Alhamdulillah!

i need to go, bye..my dear blog~ take care of yourself :P i'll be back soon. 

Wassalam, keep spread the love guys :)

Short Note!


posted by BERLINDA IBRAHIM

No comments

Assalammualaikum

Hi guys, long no time no see oOo..i haven't update my blog for a couple of month. i'm totally no idea to post anything here,. no story , no sharing , no more tears  hahaa ( Astagfirullah) what happen to me! seems like i lost my self to other world, i'll try to fix everything but i still at the back here (blurr) -_-"   why ah??? anyone can help me..(you don't need anyone, you need reload your 'Iman', find yourself 1st lahhh) " this is voice i heard from the other side in my mind. kannn..betul lah tu..

Dear my blog..recently i'm so so busy, i'm so sorry to let you here alone . mydear blog usang you can't even speak to me.. i speak for myself actually :D, how could be like this.. 

Guys, if you have something to do, anything lah, please make it right now..( i said now) >_< and leave this blog! ok bye.. i need to sleep.. i have class on 8, huhuu

Salam Muhasabah 

* buang tebiat speaking rojak malam hahaa~ 


Berhenti bermimpi~


posted by BERLINDA IBRAHIM

No comments

Bismillah ~ 

Ya Allah Engkau Yang Maha Pengasih dan Maha Penyayang, Sesunggguhnya kamilah hamba-hambah yang sangat lemah. Engkau jualah yang Mengetahui apa yang kami tidak ketahui~ 
Bantulah saudara-saudara sedang dizalimi! ya Allah berikanlah mereka kekuatan dan ketabahan untuk menempuh segala cabaran dan kezaliman orang2 kafir itu! 

:'( sebak sangat bila membaca berita saudara kita di Mesir , tengok mayat anak-anak kecil yang bergelimpangan, sayu hati sangat2 :'( Janji Allah SYURGA buat mereka. Belum lagi di syria, Palestin. ya Allah , besar sangat ujian Mu untuk mereka~ terkedu melihat kezaliman manusia2 yang seolah-olah tidak berperikemanusian!! orang jahil pun tidak macam tue bah! Allahukabar ..PadaMu jua kami berdoa dan memohon pertolongan, Bantulah mereka ya Allah!



Lama sudah tidak online, tengok tv pun jarang sangat... almaklumlah tinggal di pondok kecil yang serba kekurangan selepas musibah kebakaran hari tu. tapi masih jauh lebih kecil ujian ini jika dibandingkan dengan saudara2 kita disana. kita nie masih lagi dengan mood Raya! open house belum habis lagi..Allah ~ apakah keamanan yang kami kecapi sekarang disyukuri atau diinsafi?? 

Kadang tefikir juga,apalah lagi ujian untuk umat Islam seterusnya, terlalu banyak ujian, cabaran, ancaman dari dari segenap sudut kehidupan. MasyaAllah keterbatasan akal sangat ketara! kalau dah lama sangat tak online rasa macam katak bawah tempurung, kalau pun tengok berita bukan semua boleh percaya! tidak tahulah macam mana mahu ekspresikan perasaan, emosi dan segalanyaaa... seolah-olah ada sesuatu yang memanggil. kah..imaginasi saja yang lebih2, Wallahualam.. 

Ingatan buat diri, Jangan terlalu mengejar Dunia sangattttt~ sudah2lah fikir duniawi , kita nie memang tidak akan pernah puas! soal duit, kerja , cinta ,kahwin, masa depannn segala2nya diinginklan sempurna.. Akhirat ,kubur , iman entah kemana..emosi pulak sendiri~ Never mine,i just want to remind myself and you too guys  ^_^ siapa tidak mahu bahagia kan..apalagi bermimpikan terbaik untuk syurga kita nanti. syahid seperti saudara kita jauh disana :')

Fikir2 juga apa usaha yang aku boleh buat selain berdoa, kalau di KK nie aku tiada networking sangat mahu join mana2 badan persatuan.Anyone??:') maybe i can do something for you ..
di kampus pun tidak join apa2,sedih kan...rugi, masih 'ragu2' konon,tiada keyakinan diri lansung berpesatuan,dulu masa sekolah bukan main~ well  di kampus semua orang2 hebat^_^ belum jumpa team lagi nie! ada setahun lagi tempoh pengajian, harap2lah ada perubahan.

Booster belum kuat sangat.. macam mana kau bantu orang lain ni , diri sendiri pun tunggang langgang! tengok kampung ku pun kesian...ish3x, orang bijak pandai pernah cakap, apa  yang kita cari InsyaAllah itu yang kita jumpa. betullah kan.. kalau kita usaha cari A ,takkan jumpa B pulak, kalau jumpa pun mesti tetap nak cari A juga kan even jumpa C pun A tetap matlamat di Hati! haiyaa.. buat analogi sendiri bah :) be positive okay!

Sekian dulu untuk malam ini Blog usangku,i'll always miss you my dear blog usangku :')  walaupun patik sudah pencen daripada blogger tegar :D catatan ini akan menjadi saksi detik2 kelapangan masa remajaku ..heheee

Ok, Keep calm and Pray for our sister's and brother's! Peace Y(^_^)

Semoga kita sentiasa dalam LindunganNya dan teruskan usaha menjadi seorang yang lebih baik dan berjaya dunia dan di Akhirat!  Aminnn ya Rabb

Bangun!!


posted by BERLINDA IBRAHIM

No comments

Assalammualaikum warahmatullah~ 


BANGUN
Bangunlah bersama jasad yang sempurna kurniaan Tuhanmu .Malam ni sangat sunyi~ sepatutnya aku berada ditikar itu tapi terdampar disini pulak ~_~"
Wahai jiwa yang kosong ..ahh jangan buat spekulasi sendiri. DIa yang tetap Memerhati!

Ramadan kali ini , tidak seindah ramadan yang lalu~ sepatutnya lebih baik. 
sujudku seakan-akan terhenti ketika itu, sebak ..mungkin terlalu lama tidak merasa "saat' itu.. tidak dihargai 'saat' itu walaupun menjadi rutin sehari-hari.


Sayangi diri~ Mari bersyukur


posted by BERLINDA IBRAHIM

No comments

Assalammualaikum warahmatullah..


Rasa terpanggil untuk update blog~  
TAPI sebenarnya idea tidak berkembang pun, cuba untuk cari topik tapi masih loading huh~

Salam Ramadan Al-Mubarak semua.
Alhamdulillah , THANK YOU ALLAH :') masih diberi kesempatan untuk merasa ramadhan kali ini,tahun depan belum confirm lagi. InsyaaAllah ramadhan kali ini kita cuba dan usaha untuk bagi 'performance' yang terbaik untuk DIA kan ^_^ berusaha dan terus berdoa yang terbaik! 

sekarang memang MOOD RAMADHAN! so .. kalau cerita pasal raya, i'm not intrested :) cewahhh..serius bah -_-" Ok be possitive :)

Keep on focus~ 

Bulan penuh barakah~ memang terasa sangat perbezaannya, dan ketenangan bukan biasa2.
Rugi sangat kita bazirkan masa untuk benda yang entah apa2 nie :') i'm just the human being~ mencari alasan yang sedang 'bercuti' ni..

Kita mencari kasih sayang yang hilang, tapi sukar untuk menghargai kasih sayang yang HAKIKI. belum pun cukup untuk merasa menjadi hamba sejati, masih lagi terkejar-kejar dunia untuk kepuasan diri. Direnungi segala kekurangan diri dari segenap sudut seoalah-olah tiada pun nikmat syukur pada ILAHI, hati dibiarkan terus KOSONG!


Hargai diri,merasa SYUKUR itu INDAH! detik itu lebih bermakna daripada merenung angan-angan kosong! hari meniti usia ,masa tidak pernah kecewa..cuma kita yang selalu rugi.
Jiwa kehambaan semakin hilang, Ramadhan menjadi saksi segala kecacatan kita pada ibadah, Ramadhan juga jadi saksi keakraban kita dengan dosa. mari bermuhasabah~


Apabila kita selalu biasakan diri dengan "enjoy", rasa nikmat hidup itu tidak kekal bukan? dari situ kekosongan semakin terasa, hidup jauh dari fitrah seorang hamba. baik buruk sesuatu semakin sukar untuk ditimbang tara, emosi bermaharajalela..entah di mana IMAN dimana TAQWA~ 

*Bahasa sendiri, ayat pun sendiri2..so sedarlah diri yang tidak pandai mengayat :D


Setiap orang ada presepsi masing-masing, dan disini adalah tempatku untuk meraihkan pendapat sendiri,dan menghargai perndapat orang lain juga, mencari kebernasan pada setiap idea-idea yang datang. peace no war! :) 

Tingkatkan iman dan taqwa, InsyaAllah Akhirat dihati Dunia ditangan. Ok kah tu?? 

Sebarkan kasih sayang ^_^ semoga kita sentiasa jadi hamba-hamba yang bersyukur Aminnn~


Salam sayang dari saya BerR!

Wasalam



Aura positif~


posted by BERLINDA IBRAHIM

1 comment

Assalammualaikum warahmatullah ...


Alhamdulillah segala puji bagi Allah, kita masih merasa nikmat ini "IMAN". inilah perkara yang paling bernilai selama mana kita hidup dimuka bumi ini kan. IMAN~
Semoga kita semua sentiasa dalam Lindungan dan Rahmat Nya, berbahagialah juga wahai sahabat kerna kita masih diberikan peluang dan kesempatan untuk berkasih sayang antara satu sama lain, yang paling penting tidak mengkhianati kasih sayang Allah!

:-) Pastinya hidup kita ini ada ceritanya tersendiri, suka dan duka ..ok sekarang fokus kepada yang positif sahaja, kalau fikir masalah sampai bila pun tidak selesai kan? hehee.. saya pernah mengikuti seminar dimana motivator selalu tekankan, kita ini perlukan aura positif dalaman dan luaran. untuk mendapatkan aura-aura positif itu so kita kena sentiasa positif, dan bijak mengenal pasti dan menyelesaikan segala permasalahan yang datang. semua benda pun kena ada usaha bukan , oleh itu usaha untuk menjadi positif pun bukan mudah tapi tidak sukar kalau kita MAHU! InsyaAllah.. pada saya mudah, kalau kita jaga hubungan dengan Allah pastinya, aura positif itu akan sentiasa ada tidak kira dimana pun tempat atau situasi. saya pun masih meneruskan usaha sampai hari ini :)



..Tapi untuk proses ketahap seorang yang positif perlunya ada kekuatan spiritual yang kuat. seoalah-olah Allah itu dekat sangat dengan kita. hakikatnya kita memang macam tu pun kan Allah ita sentiasa ada dengan kita, cuma kita yang lalai.. tapi ini lain, orang yang sentiasa hatinya berhubung dengan Allah pasti dia tahu apa perbezaan dan bagaimana rasanya hidup BERTUHAN! saya menaip macam mudah saja.. hakikat tidak semudah menaip keyboard nie :-D tidak salah kalau mencuba..berkongsi itu indah bukan, tapi tidak semua orang suka berkongsi cewahh... 

..Alhamdulillah lama tidak berkogsi disini, nama pun Blog usang..post pun sebulan sekali itupun kalau ada kelapangan dan kesempatan ehee~ siapa tidak mahu menyebarkan kasih sayang kan?? ^_^ banyak benda yang ingin dikongsikan sebenarnya, besarnya manfaatnya kalau kita sentiasa mengingatkan, terutamanya kepada orang yang sedang menaip ni weeee......~_~kalau kita selalu bahagiakan orang lain , InsyaAllah kita pun akan sentiasa bahagia terutamanya kepada mak dan ayah :') Have you guys ??  Alhamdulillah semoga kita semua menjadi anak-anak yang soleh dan solehah Amin ya Rabb~

.. sejak akhir-akhir nie asyik terfikir soal jodoh pulak..wahh direct!! Ok lari topik sudah nie ~ kalau kita terfikir or inginkan sesuatu, mohon dan berdoalah kepada Allah, selain itu kenalah usaha juga ,itu pasti dong! sebagai contoh cewahh.. siap bercontoh bagai ehee~ Positif ok! :-) kalau inginkan suami yang soleh, yang baik, penyayang , romantik  etc silalah buat checklist untuk diri kita terlebih dahulu, cukupkan apa perlu, kan mahu jadi isteri solehah kenalah usaha dari sekarang kan hehee~ Semangat bah! ^_^  oraittt...almaklumlah.. sini situ sana, kenduri kahwin memanjang :-) Alhamdulillah ,Tahniah kepada semua pengatin baru ^_^ kekalkan momentum positif! 

Aku setia menunggu mu~ eh..sempat lagi bah berangan! Positif ok :-) semoga kita dipelihara daripada segala kemaksiatan didunia. Amin~

last but not least~ selamat beristirehat hamba-hamba Allah sekalian~ tidur dengan doa,Moga kita dalam kalangan golongan orang2 yang beriman.


Moving forward~


posted by BERLINDA IBRAHIM

No comments

Assalammualaikum warahmahtullah~ 

Fuuhh..lamanya tidak update blog ~_~ 


Alhamdulillah Allah bagi kelapangan waktu ketika ini,  seriusss.. macam tidak pandai mengayat pulak! Haiih.. macamlah sebelum ni pandai sangat mengayat kan :P 


Allahuakbar ...cepatnya masa berlalu, tick tack!!!! 3x.. i don't know how to put my word here "-_-  Ok positif! take a deep breath...huhhh~


I almost finish my second year in the university, and now..what i'm doing?? just let the times go and don't think too much about the problem happening around here.I'm thinking~~~ take your steps and keep moving forward,to your future yahooOO.. i didn't expect my life can be like this. I miss someone who can give me motivate, carrying about me, share the problems~ Haiyaa...but it's not the big problem actually kan..kan :-)  i have a lovely family, my friends  and someone waiting for me..hahaaa :-D ~ just kidding, who's the unlucky man out there?? tadaaa....

 sometimes we need time relax and enjoy ourselves.  ok Berr times up to merapu!

Allah kan ada ^_^ this is word i'll keep in my heart to be are positive thinker! :-) InsyaAllah~ Everything is gonna be alright! you should try..

When we are upset with something that we don't want it happen to us? probably we lost of control right, almost people faces this kind of problem..that's why we need "iman"! the strength of human spiritual. or we call it spiritual awakening..so for those who are looking for their strength.. just find it into the yourself. keep in touch with our CREATOR! once your lost connection, u'll lost yourself and your LIFE!

Peoples out there are so busy about the PRU13.. politics make me sick! seriously..but sometimes it's quiet good to help us thinking other people concern kan :-D 
sorry i'm use my own English ..don't blame Mr.google, coz i didn't use him anymore ..except for the assignment. hahaa... this is my first time speaking omputeh here okay! at least i'm trying..hehee

Spread the loves ~

Wassalam :)




Mencari Makna ~


posted by BERLINDA IBRAHIM

2 comments

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih, Maha Penyayang


Assalammualaikum warahmatullah, Salam Sejahtera~

Tercari-cari entri sebenarnya, apa yang bagus untuk cernaan minda namun ada sesuatu mengetuk minda, sejak semalam panjang lebar pula bersyarah dengan seorang sahabat. tiada topik yang lebih spesifik tapi kami berkongsi sesuatu yang jarang mendapat perhatian hati dan minda kita, selalunya lah.. 

Almaklumlah kalau bercerita soal keperluan dunia sampai bila pun tidak habis, pokok pangkal ceritanya kita tidak tahu dimana bermula. Mendengar kisah sahabat yang baru melalui proses "penghijrahan" Alhamdulillah Allah permudahkan jalan dan bukakan pintu hatinya. Tumpang gembira :-) dia bertanya " kamu tidak tahu apa dalam hati saya, cuma saya perlukan sokongan dan motivasi untuk lebih kuat"

Saya cuma berkata " Tidak semua apa yang kita inginkan di dunia ni kita boleh capai semua, tapi kita boleh usaha dan seterusnya bertawakal dengan ALLAH" setelah itu segala ketentuan yang ALLAH berikan kepada kita, hendaklah kita berserah kepada NYA. Sama ada baik atau tidak itulah tarbiyah Sang Pencipta untuk hambanya. kadang kita sendiri tidak sedar dengan nikmat yang ALLAH bagi. Kufur nikmat sangat familiar  dikalangan kita ni kan? tepuk dada tanya iman~

"MAKNA"
Setiap insan ada Hak dan Peluang untuk merasa BAHAGIA~

setiap orang pastinya berbeza matlamat dan prinsip hidupnya tersendiri,baik dalam kerjaya, peribadi, dan kehidupan itu sendiri yang cukup luas untuk ditafsirkan. Sesetengah orang dengan adanya kekayaan dan kemewahan yang dia kecapi sudah cukup untuk memberi makna dalam hidupnya. ada pula orang cukuplah dia memiliki sesuatu yang dia benar-benar inginkan seperti "kekasih" , isteri, suami, anak dan mempunyai keluarga sendiri sudah cukup untuk buat hidup bermakna! Macam-macam lagi tafsiran kita dalam mencari makna. Kadang kecemerlangan akademik itu sendiri kita jadikan ukuran kejayaan seseorang dan makna hidupnya, walhal itu bukan ukuran manusia disisi Tuhannya, iya bukan?

Masih segar dalam ingatan kata-kata motivasi daripada Prof.Muhaya lebih kurang macam ni katanya "Orang yang mengejar cita-cita, kejayaannya tidak akan kekal lama, Tapi orang yang mengejar Makna dalam hidupnya, pasti akan sentiasa rasa tenang dan bahagia, baik di dunia mahupun disisi Tuhannya"

Waraskan fikiran dan bisikan ke dalam hati kita, selama ini saya berusaha untuk apa sebenarnya~ sudah tentulah untuk mencapai sesuatu yang boleh membahagiakan diri kita dan orang-orang yang kita sayangi + orang yang dicintai. Cuma kita selalu lalai dan lupa mencari "makna" untuk hidup disisi ALLAH. semuanya berpaksikan kesenanagan dunia semata-mata. Ramai yang membutakan mata hatinya hanya untuk kebahagian dunia yang SEMENTARA!

Syukur, Terima Kasih ALLAH. kepada kita yang masih celik mata hati dan jiwa.

Untuk mengekalkan aura-aura positif dan sifat "selalu bersyukur" tidak mudah tanpa usaha yang berterusan. Kena lagi kalau kita bergaul dengan orang yang tidak tentu, hati mudah rosak dan minda pun terikut sama. Suka mencari titik perbezaan, Wallahualam .. itu pentingnya kita ini berkawan dan bersahabat dengan siapa?  

Ketenangan itu dicari bukan ditunggu~

"HARAPAN"

Macam mana pun bentuk kehidupan yang kita lalui sekarang susah senang kita tempuh jua, sinar harapan itu pasti ada. ALLAH itu Maha Pengasih dan Maha Kaya, sabarlah kunci segala sesuatu. Maka berbahagialah orang-orang yang tinggi sifat sabarnya. Islam sudah sediakan peta kehidupan untuk kita, " Amal ma'ruf nahi munkar".

Jangan pernah berhenti berharap, ALLAH kan ada, rezeki , kebahagian, ketenangan itu semuanya datang daripada DIA. tiada yang mampu menghalang segala sesuatu yang ditetapkan untuk kita. 

HARAPAN ... Untuk Palestin MERDEKA! Dengan Izin ALLAH.

Apa-apa pun harapan kita dunia mahupun akhirat, letakkan ia ditempat sewajarnya, jangan meletak 'harapan' pada sesuatu yang kita sendiri tidak pasti, itu lagi menyakitkan!

Semoga kita sentiasa dalam Lindungan dan Rahmat ALLAH.

coretanku


posted by BERLINDA IBRAHIM

1 comment

Dengan Nama Allah Maha Pengasih, Maha Penyayang.

Assalammualaikum warahmatullah ~

Menjana idea disini , otak seakan-akan sudah lama beku hanya fokus exam saja. Allahuakbar.. lama lagi perjalanan hidup ku ..iya kah? perasaan ku saja yang masih muda.
Apa khabar orang di sana? semoga sihat hendaknya... ~_~ semoga kita semua dalam Lindungan Allah sentiasa. Sihat tubuh badan tidak semestinya sihat hatinya bukan? mari sama-sama audit diri ~ Bermuhasabah.

Alhamdulillah ~ tinggal 2 kertas lagi untuk final exam. Mood balik kampung huhuu~ mahu balik ke mana, sini-sina juga kau Berr.  teringin juga balik kampung jauh-jauh. nasiblah kampung dekat saja, setiap sesuatu pastinya ada hikmah kan? bukan semua orang suka duduk jauh-jauh daripada orang tersayang kan. lebih-lebih mak dengan ayah kita kan.

sudah lama tidak mencoret apa-apa disini, blogku bertambah usang. tidak tahu apa sebenarnya yang ingin dikongsikan. kisah hidupku tertalu peribadi untuk dikongsi disini. daripada mula berjinak-jinak dengan dunia blog , saya sudah pasang satu niat. biarlah setiap catatan yang ada dalam blog ni memberi seribu satu makna dan menjadi sebuah memori yang indah untuk kenang kembali. chewahhh~ ayat..

yang paling penting adalah "NIAT" , jangan sampai tersasar. InsyaAllah dengan keyakinan tinggi pada yang Maha Kuasa. segalanya pasti akan bertukar indah. yang sedih akan gembira, yang gagal akan berjaya, yang buruk itu akan jadi baik jua akhirnya. setiap insan ada hak untuk merasa bahagia dan bahagia paling utama , tenang disisi Tuhannya  . Allah itu seperti sangkaan hambanya, so Bersangka baiklah dalam apa jua perkara, perlukan usaha dak latihan setiap masa. InsyaAllah kita akan rasa keajaibannya. 

Semoga kita semua berada dalam Rahmat dan Hidayah ALLAH. Amin ya Rabb.

Wassalam