.

.

Archive for 2017

adat cari rezeki


posted by BERLINDA IBRAHIM

No comments

Assalammualaikum..

 Post ni tergantung entah berapa lama.. Kisah yg tak sudah..  Si pencari kerja, si makan gaji,  asalkan kerjanya halal jadi kita on seja!  

Belum pun khatam satu bab kerja..  Dah berdepan dgn manusia2 yg boleh tahan 'hebatnya'. Nama juga pengalaman.. Tak dihadam atau kau yg dihadamnya! 


Hargai masa tenang dan gembira! 

First year bekerja kena jiwa kental beb, jangan bahagia sangat jumpa 'sweet talker', hujung2 cerita terlebih sangat manisnya sehingga kau sendiri tak mampu nak telan.  Kencing manis ahahaha..

Dimaki kau hadam, dipuji syukur alhamdulillah.. Diperli biasalah psycho dimana2, kalau dah bahagia sangat di tempat kerja tu boleh buat kenduri kesyukuran sudah! 
 Belajar daripada kesilapan budak kecil pun tahu! Kalau tak faham tanya.. Kalau tanya banyak kali itu bengap namanya. Kesilapan itu biasa,  tapi jgn selalu sangat. kesilapan yg sikit itulah membawa kepada mala petaka bencana. You can make mistake.. But do not repeat a same mistake! Kalah tak.. Dapatlah label or title tak diredhai hati. Huhuu...

The best boss is when he/she share their own experiences with you,  their target,  their passion.   Tak pasal2 kau akan semangat macam kerja company bapa sendiri ahahaa.. They will make you a great team and family. 

Teman sekerja.. Untung kalau dapat kerja yg tak ramai staff.  So tak risau sangat jumpa org2 plastik ni,  kalau ada pun.. Nak tak nak kau kena hadap juga org tu. From that you will improve your patience, skills of communication, ego's and so on. ATTITUDE akan dibentuk daripada persekitaran kita di rumah, di tempat kerja.. Dan dengan siapa kita berkawan tak gitu... 

Terima kasih untuk attitude yg rajin membaca ^_^

selamat menjadi pekerja cemerlang. 

Sebaik2 manusia adalah orang yang memberi manfaat kepada manusia yang lain. 

Wassalam

The first of 2017 #itsme


posted by BERLINDA IBRAHIM

No comments

Assalammualaikum.. 
Hai 2017, lajunya awak jalan..  Kita tak sempat buat ending yang cantik utk 2016.

Berkurunn blog ni menunggu untuk dihidupkan kembali.  Jiwanya sudah lama terbang..otaknya semakin tepu dan banyak tertipu! 

How is your 2017 guys?  Hopefully everything is good and of course you doing great.yes you are!  There is nothing can stop us, catch the Big dreamm! 



ALLAH IS KNOW BETTER. Believe this girl!  
Whatever we plan just make it happen, even it is just in your dream. Who knows right.. 

I'm not sure what gonna happen to me, it just happened too fast.  I make mistake.. And I admit that.  But decision has been made,  no one can change that.. Unless is Allah wills.  Remember..

My dear friend,  thanks for being with me..  I love you guys!  
I think I'll start again..  Make a new hobby, meet new people.. Expand my networking to the the world.. Yuhuuu sangat.  Ooh.. I just love blogging, but i don't how to put everything here like other people do.. 


Share the positive vibe... This is good! Mybe I'm not a real success person.  But i have story to share.. I have an experience to talk about kan.

New book, new story, new people .. And more excitement! 

I'll be back soon! 
#blogging #spreadlove #mylife #mystory #relax #recharge #eatpraylove 

Is it #hastag working here?

The power of CHANGE!  

*Insomniac is back hahaha..