.

.

Kenangan yg dikenang~


posted by BERLINDA IBRAHIM on

No comments

Assalammu'alaikum and Hi youuu

Terima kasih yg sempat stalk aku di sini, haa! Tiada yg best pun. But at least u get to know me a little bit kan hee ~
Namanya juga bukan blogger tegar, updatenya emang ngak tentu. Tapi kalau rajin.. Boleh aja sih dibaca post yang lama2 ^_~
Berbalik kepada tajuk diatas, ceritanya agak boring.. Nothing interesting I guess. Insomnia like me used to behave like this..I'll find something todo, to think deeply.. Inside of me konon. Then #throwback everything in your memories.. As much as you can remember hahahaa...

Rasanya setiap orang akan ada moment2 yang macam tu, dan sebenarnya....tadi tengah tunggu kejadian hujan meteor seperti yg dikhabarkan.
Tapi apakan daya.. Awan mendung mengaburi langit cinta kita hahaa.. Jadi... Meteornya tiada kelihatan, bukan rezeki kita lah ya.. Melainkan kalau kita ada teleskop pasti hebat pemandangan di langit. Subahanallah~ boleh menabung untuk itu ~_~
Tak boleh tidur sebenarnya, minum kopi tadi mangalahkan pak din :D
Dihati ini hanya tuhan yang tahu....kemana kita pergi selepas ini, #travel..  bekalan Traveler di alam bazakh jgn lupa dushhh!  Kita ni memang suka sangat duniawi.. Haihh matsam mana ini boss??
Semoga kita didalam hidayahNya.. Aminn ya Rabb!


Ini memory yg di #flashback..

2006 - klimaks budak hyper sek menengah, Join dgn team PRS, then kena label budak #katakantidakkepadabuli hahahaa.. Sbb name card PRS kami ada tag line tu. Poyoh!
And the best part Join projek celcom. Team kami buat projek perpustakaan kilat, lebih kurang buat csr untuk sek sendiri.. Selepas peristiwa library terbakar ketika itu.
Actually celcom prefer projek luar sekolah.. Idea out of the box, tapi itu seja kami mampu kesian hahahaa.. sebab tu kami tak menang kali  sekolah lain projek gempak2 beb. But time tu best juga first time belajar hp yg ada line 3g, celcom bagi free untuk setiap team, siapa tak excited~ zaman kegemilangan 3g call and of course #motorola hp yg top ketika itu hahaa.. Masih kebaruan bilang org sabah.
But I do enjoy my secondary school with a lot of good things, budak nerd yg xberapa nak smart. Okay next

2007 - My first time naik flight.. Free trip ke Kuala Lumpurr bersama barisan geng exco2 asrama dulu. Terima kasih kepada ketua warden kami yang comel #master yg merealisasikan trip ini. Huhh.. Apakah bengap sangat sampai lupa eja "realisasi" hahahaa aku google terus hokay  silly me.
Waktu itu saya berkesempatan naik eye on Malaysia, itu pun master belanja untungnya badan. Aku dengan si memek one of my good and nerd friend  sebab kita dua yg follow master and pengetua hari tu, yang lain bawa haluan masing2..naik bas hop on hop off ka ntah..bingung hahaa
We've been to KL and Petronas twin tower as well. Really enjoy the view.. Kebaruan kan 

Moment yg tak boleh lupa.. Bila masuk satu kedai tu, lupa da nama tempat tu.. Semua orang India di dalam, trmasuk pekerja and the customers. Macam scene dalam Chennai express gitu hahahaa.. Maybe sebab di #sabah tak ramai sangat orang india kan so a bit awkward , even masa pergi kawasan klcc ramai gila orang india LOL. terasa sangat berada di over the sea..

Itu saja yg dapat di highlight kan~
Huhh panjang karangan aku hari ni, almost 5.. Exact 4.51 am now. Dasar insomniac!
rasanya ini trip bermula ala2 traveller sangat

2013- study week trip, memang kerja gila hahaaa.. Book tiket a week before, pergi KL then ada kakak aka boss masa kerja part time sponsor kereta free ride.
I've just got my driving license in a few weeks .. Then kena suruh ganti drive ke kedah beb huh.. #babydriver versi lain hahahaa ~ bawa 120 kena hon bah, begagarr 
Singgah perak- then kedah- Langkawi round abis alhamdulillah merasa juga naik cable car.. Then 2day after pergi ke penang mau merasa char kuey teow knon, tapi tak kesampaian hahaa kami sesat.

Sambung perjalan terus ke melaka round tempat best, then ke jb sempat naik gunung ledang gitu. 
Penat but it's worth! #puashati
Next plan.. Buat plan over the sea semoga dipermudahkan ya Allah.  Mau bawa parent travel juga aminnn3x ya rabb

Overall sabah semua daerah sdh pernah pergi, kecuali tempat pedalaman sangat. So that is why adik2.. Jangan lepaskan peluang zaman study ni, join jer any club.. Make networking with people around you, keluar dari comfort zone sikit.. Then you will know your journey will more interesting beyond your imagination.
Zaman study banyak benda free, so why don't you enjoy it. Give yourself a chance to learn.. Even you will facing with peoples or things you don't like, but you learn much for it.

Thanks for stopping by, If you really finish read this post.. You are great btw hahaaa..
Daaa.. Getting sleepy, solat subuh ya embak.
Insha'Allah ada kesempatan, nanti I upload balik gambar dulu..and kemaskan apa yang patut. This is for my future library.
Titik

I'll see you.. #spreadlove #positivevibes