.

.

Ho Chi Minh City


posted by BERLINDA IBRAHIM

No comments

Assalammu'alaikum..

Baru semalam sampai KK, rindunya lain macam.. Udara tanah air sendiri buat diriku jadi syahdu!

Pergi Vietnam..tak terfikir pun, orang kita sibuk travel ke korea, Indonesia, Boracay, Maldives.. Kami ke vietnam, Ini rezeki yg diberi. Syukurlah!

Tapi tag line "everyone can fly" permudahkan kita. Tiket mampu beli lah katakan.

Ini adalah jejak langkah pertama keluar negara, kalau cerita ada apa di ho Chi Minh.. Google membantu anda dengan mudah :D

Cumanya.. Pengalaman kali pertama travel jauh-jauh mengubah pandangan dan persepsi travelling.  Pokoknya learning process itu lebih berkesan dan cepat.

How your manage your time,
Plan your trip,
Money management,
Prepare Mental and physical.

Kau akan belajar menilai sesuatu dengan lebih berhikmah, mempelajari kehidupan di tempat orang, their peoples , culture, language and you will enjoy the differences.

Paling penting
KAU AKAN LEBIH BERSYUKUR

Iyalah.. Kami travel bajet backpack, klu mau travel macam orang kaya memang taklah. Use your money wisely, klu tak.. bajet lari.. Cari ATM lagi, lepas tu kena charge mahal2, membazir! Itu pun kalau ada duit dalam bank hahaha.. Kalau tak, menangis si kawan nak bagi kau pinjam ke tak, sebab dia pun mesti dah estimate bajet awal2.

Ingat rancang bajet anda dengan betul :D

Orang kata kau tak akan kenal orang tu kalau tak duduk sebumbung, sebantal, dan sebagainya lah..but for sure once to u travel kau boleh kenal baik buruk manusia dengan lebih jelas dan nyata hahaa..

Belum pun habis penatnya, sudah fikir destinasi seterusnya hahaa.. Bergema suara "kalau aku kayaaaa :-D

Syukur Alhamdulillah dapat sahabat2 yang awesome!

Moga diberi rezeki dan peluang untuk travel bersama keluarga.

Umrah dan Haji tu memang goal setiap Muslim. So let's keep on Praying.

The power of imagination is real, impian pasti jadi nyata, Niat sungguh2, make it happen guys.

Mereput kita kalau tunggu kaya baru mau travel.

Travel bukan sebab nak tunjuk dengan orang.
Bermusafir lebih indah daripada menunggu life cycle yang tidak pernah berubah.

Ambil langkah pertama.

Kita hidup mencari hikmah, bukan mencari mewah semata-mata.

Thanks to kak zue and kak long.

Next trip tak payah lagi ada sesi shopping2, almaklumlah...tak kenal erti penat, sakit duit terus balik kampung hahaha..