.

.

..Budak Mentah IT..


posted by BERLINDA IBRAHIM

No comments

Assalammualaikum w.b.t..salam sejahtera ^__^


Merungkai kisah budak mentah IT lah kiranya..
minat memang ada..sudah di asah cuma belum digilap saja..hehee..
1st time buat email..masa form 1(senyum sendiri) ingat masa tu..asal waktu rehat di sekolah..wajib pergi lab..ntah apa2 pun tidak tahu..menghadap komputer, monitor yg besar macam tv tue:D..main tekan sembarang..hahaa..

'blank' ..belajar pun dengan senior2 yang ada di lab tu, saya bertanya tapi tidak selalu. mana boleh tanya selalu kacau orang buat kerja pula..bila on saja komputer  tidak lain tidak bukan ,main game..buka'yahoo'..masa tu pakcik google belum famous lagi kot..:D
disebabkan minat dengan benda2 ICT ni..memang tidak putus asa sehinggalah ke hari ini..:) ..bertanya..dan terus bertanya dan berusaha..sampai boleh 'kamceng' dengan cikgu jaga lab tu..terima kasih Cikgu..jasamu dikenang..cikgu ni tidak lokek ilmu ..apa pun dia suka share ilmu..ada pun kawan yang tahu serba serbi..payah sangat curi masa minta ajar ..yang kedekut ilmu tu lain cerita pula..lupakan saja..kisah yang lalu ..hihihii..

Alhamdulillah..berkat usaha sendiri, ada peningkatan sudah ni..^__^ tiada apa yang boleh dibanggakan pun..at least orang cakap kita tidak 'buta IT' sudah..kann...:)
terima kasih kepada Mr.Liew..yang tolong ajar buat blog..jasamu dikenang jua..hehee..


Alhamdulillah..sekarang ada laptop sendiri sudah..ya! memang senang hati ..hasil usaha sendiri..:) Dunia dihujung jari lah katakan ..macam2 ada..kalah Astro wei..:D
yang paling penting..pandai2 lah bezakan mana baik buruknya..virus syaitan ada di mana2:D
insyaAllah semoga ICT memberi manfaat kepada kita semua bukan saja di dunia malah Akhirat yang lebih utama...

Memang tidak dinafikan jika kita meminati sesuatu benda tu..kita tidak akan rasa bosan atau jemu..apa pun alasan, saya sendiri mahupun anda diluar sana..saya terbuang masa dek kerana minat semata-mata kan..pandai2 lah bermuhasabah..hehee

Wassaalam..