.

.

Diam!


posted by BERLINDA IBRAHIM

No comments


Bila berdiam diri banyak benda yang difikirkan.Ada hikmah..bukan suka-suka diam kan.Suka macam mana pun nak bercakap kalau tiada siapa-siapa nak dengar buat apa.takkan nak cakap sorang-sorang kan?? Diam..senyap sepi sekelilingku..Ternyata semua orang tengah dibuai mimpi..tapi...spoil!!
Jiran kampung tengah sedap berkaraoke..ada orang nak mendirikan masjid lagi,Alhamdulillah.. musim cuti ni memang meriah orang majlis sana sini..faham-fahamlah tak boleh nak kata apa..sudah jadi habit orang kita..asal ada majlis karaoke teruss..asal karoeke ada majlis..hehee~
Diam lagi..sebenarnya banyak sangat benda nak kata tapi tak tahu nak explain orang putih cakap huhuu~..memang failed aku mengayat! Orang yang banyak pengalaman memang banyak cerita , semua pun ada..itu adalah satu kelebihan kita ‘bersosial’ dengan masyarakat luar..tepuk dahi  sendiri. “-_- banyak lagi kau kena belajar!
Diselubungi rasa sunyi ..itulah islam suruh banyak kita dating dengan Dia. Ada saja alasan..kena lagi! Rindu juga sebenarnya..fuhh tak boleh cakap lebih-lebih.sendiri mahu ingat beb!
Berbagai jenis dan manusia ada disekeliling kita,hitam putih..colourfull  pun ada. Susah nak faham kan? Setinggi mana pun ilmu kita pelajari ..hati manusia ni lah juga yang kita susah nak kenali.except  kita power! Konon :-D
...........à aku
Cubalah untuk mengerti hidup ini..akhirat susah kau nanti!
L tidak dinafikan ..mengapa aku sering lupa! “
Cubalah cari sahabat-sahabat yang selalu ingatkan kau pada Pencipta!
L