.

.

Waras!


posted by BERLINDA IBRAHIM

No comments

Dengan nama Allah yang Maha Pemurah dan Maha PenyayangLidah ku keluh, hati membisik bermcam-macam rasa dan prasangka.kerisauan selalu ada bagaimana mendidik untuk tulus ikhlas dan sentiasa mencari redha Allah. fikiran seakan-akan buntuh walau ujian yang datang tidak sehebat orang diluar sana. rasa syukur itu kadang tenggelam timbul..setiap gerak langkah ku penuh dengan tanda tanya, apa sudahnya kehidupan ini. memang sangatlah rugi apabila kita selalu mengaudit kehidupan orang lain berbanding kehidupan diri sendiri.


Langkah terasa longlai..kosong, iya..perhatikanlah kuasa Nya,perbanyakkan lah ingat hari mati mu! di kubur nanti apa bekal yang kau bawa! Astagfirullah...mengetuk pintu keimanan sendiri. pasti jiwa ini kekosongan daripada santapan rohani yang sepatutnya di'refill' setiap masa. mana tidaknya..terkejar sini sana memenuhi kehendak dunia.


Jiwa  "HAMBA" itu dibiarkan kosong, airmata tergadai begitu saja untuk sesuatu yang tiada manfaatnya..kenapa??? hati mu sudah mulai mencari Tuhannya.