.

.

Kembara di Tambunan


posted by BERLINDA IBRAHIM

No comments

Assalammualaikum wbt & Salam sejahtera ^_^


Alhamdulillah..bertemu kembali :-) blogging memang tidak membosankan seperti mana facebook hee~
mencuri sedikit masa yang sangat terhad,update blog usang ku dan ingin berkongsi sedikit pengalaman kembara minggu lepas, belum pun cukup sebulan dalam kampus kami dibawa mengembara huhuu~ satu bonus untuk rakan-rakan dari semenanjung mengenali sabah dengan lebih dekat..aisehh :-D 


Welcome to Tambunan


Program ini adalah anjuran PKPP UMS (pusat kokurikulum pelajar) khas buat pelajar baru. terhad kepada Mahasiswa/si yang menyertai kokum UMS SEJATI gabungan paramedik dan ahli kembara.Bengkel Pembangunan Personaliti Pelajar itu lah program yang kami sertai 3 hari 2 malam bertempat di Borneo Heritage TVRC Tambunan.


Tambunan ni adalah salah satu daerah di sabah, yang terletak di kawasan lembah, perjalanan mengambil masa 2/3 jam, tapi masa perjalanan pulang tu pendek sikit sebab tidak perlu naik bukit hehee~.. memang seronok , kalau nak cakap untuk enjoy tu tak juga,dah namanya bengkel pembangunan pelajar. memang sedikit ter'bangun' juga :-D.



semasa "jungle tracking"




pemandangan  tambunan dari atas bukit 





pakcik yang sedia 'guide' kami dari jungle tracking
sehingga ke jelajah sawah padi




Mengembara di sawah padi :-D



tempat ni memang sejuk kalah london :-D
tempat penginapan kami ^_^




Disini boleh main Kayak :-)

Latihan persembahan


berkabus on the way pulang..

to be continue ..~_~ ngantuk dah..