.

.

Archive for 2011-10

Mendidik Hati


posted by BERLINDA IBRAHIM

No comments

Assalammualaikum & salam sejahtera..


Dari tingkap SPE-UMS ^_^


Sudah lama tidak bersuah..:-) blogku yang semakin usang..(ada orang kesah) hehee~ 
sebagai tuan blog memanglah sangat kesah kan..setiap perkongsian adalah satu kepuasan bagi para blogger...sharing is caring ^_^


Usaha mendidik hati tidak pernah putus..semoga istiqomah, Amin
walaupun keadaan diri sendiri agak kurang stabil, cuba untuk biasakan diri sendiri untuk berdepan dengan ujian bukan masalah:-)


Berfikiran positif selalu..bukan mudah ,tapi kita boleh usaha dan terus usaha..
aiseh..bagi semangat kepada diri sendiri, semoga berjaya !! melangkah untuk maju jaya dunia & akhirat :-) 
semoga kejayaan milik kita semua ..<3 



Kembara di Tambunan


posted by BERLINDA IBRAHIM

No comments

Assalammualaikum wbt & Salam sejahtera ^_^


Alhamdulillah..bertemu kembali :-) blogging memang tidak membosankan seperti mana facebook hee~
mencuri sedikit masa yang sangat terhad,update blog usang ku dan ingin berkongsi sedikit pengalaman kembara minggu lepas, belum pun cukup sebulan dalam kampus kami dibawa mengembara huhuu~ satu bonus untuk rakan-rakan dari semenanjung mengenali sabah dengan lebih dekat..aisehh :-D 


Welcome to Tambunan


Program ini adalah anjuran PKPP UMS (pusat kokurikulum pelajar) khas buat pelajar baru. terhad kepada Mahasiswa/si yang menyertai kokum UMS SEJATI gabungan paramedik dan ahli kembara.Bengkel Pembangunan Personaliti Pelajar itu lah program yang kami sertai 3 hari 2 malam bertempat di Borneo Heritage TVRC Tambunan.


Tambunan ni adalah salah satu daerah di sabah, yang terletak di kawasan lembah, perjalanan mengambil masa 2/3 jam, tapi masa perjalanan pulang tu pendek sikit sebab tidak perlu naik bukit hehee~.. memang seronok , kalau nak cakap untuk enjoy tu tak juga,dah namanya bengkel pembangunan pelajar. memang sedikit ter'bangun' juga :-D.



semasa "jungle tracking"




pemandangan  tambunan dari atas bukit 





pakcik yang sedia 'guide' kami dari jungle tracking
sehingga ke jelajah sawah padi




Mengembara di sawah padi :-D



tempat ni memang sejuk kalah london :-D
tempat penginapan kami ^_^




Disini boleh main Kayak :-)

Latihan persembahan


berkabus on the way pulang..

to be continue ..~_~ ngantuk dah..