.

.

Archive for 2011-11

Nota Semalam!


posted by BERLINDA IBRAHIM

No comments

Assalammualaikum.. salam sejahtera 


Apa khabar teman-teman? :-) diharap semuanya baik-baik ya ..
terima kasih kepada anda sudi singgah blog usang ku yang memang tidak kurang usangnya :-D
anda yang membaca selayak berhak mendapat penghargaan dari saya sebagai tuan punya blog sebab masa anda yang terluang disini..;-)

Ok! selesai dah mengayat.. berkongsi sedikit kegembiraan disini :-)
Subahanallah..
tidak terucap dengan kata-kata, sesuatu keindahan yang Allah perlihatkan kepada ku semalam  dan aku tahu bukan semua orang berpeluang melihat benda tu secara live ehee~..apa bendanya tue??
niiii...."the shooting star"

For the first time in my life.. 

Apa lagi keindahan yang tidak jelas di mata kita dalam setiap ciptaan Nya??

Dari sekecil-kecil ciptaan  sehingga sebesar ciptaan Nya, apa lagi yang buat kita tidak bersyukur? mata memang celik..tapi tak semua yang celik hatinya ^__^

Sudah lama aku impikan mahu tengok tahi bintang secara live ..Alhamdulillah 3x..
perasaan waktu tue hanya Allah yang tahu..terharu sangat, menjerit di tengah malam huhuu.. nasib baik jiran sebelah tak terbangun..heheee~
semalam lepas balik dari bergotong-royong di rumah majlis kahwin, bestfriend bawa lepak rumah dia sekejap..memang dah lama tak datang rumah dia.

Tengah sedap-sedap menikmati mangga ditengah malam ..makan bersama ikan sambal pedas ..pergghhhh,terliur lah pula ingat makanan semalam..ehehee~
makan diluar pelantar rumah,berbumbungkan langit dan jutaan 
bintang-bintang...keindahan yang tidak dapat digambarkan ..ceahh :-D
rezeki Allah mata ni tengok kan.. pernah tengok? :-)

Wallahualam~

semoga diberi peluang untuk tengok tahi bintang lagi ehee~

Nota Baru!


posted by BERLINDA IBRAHIM

No comments

Assalammualaikum & salam sejahtera..


Sudah lama tidak mencoret disini..jadual semakin sesak,memang masa yang ada kena manfaatkan sebaiknya.kena lagi orang macam saya kurang arif bab2 mengurus masa hmmm..keadaan yang agak kurang menyenangkan memang susah nak mengeluarkan ayat-ayat yang power huhuu..macamlah sebelum ni aku mengayat power ehee~

Berusaha untuk terus konsisten dalam melakukan setiap kebaikan, belajar untuk ikhlas dan berfikiran positif  walaupun memakan masa yang lama, tapi cukup berkesan untuk melatih hati dan mindset kita. iya kan? siapa yang tidak mahu berubah ke arah kebaikan, semua orang nak..kadang keadaan kita sendiri yang kurang mengizinkan. so kalau dapat peluang jangan lepaskan..chayoo2x..

Hah...sekarang memang " KOREAN WAVE"! majoriti budak-budak hostel ni gila cerita korae, memang diri sendiri pun kena tempiasnya..pandai2lah jaga diri dan iman nak! :-D nak jaga iman ni memang susah..tapi kena usaha juga untuk mengelakkan 'penyakit hati' yang selalu membawa ke kanca dosa.Nauzubillah..
Nak share gambar..^_^ memang best lepak sini selalu






Selamat Maju jaya untuk diri saya dan Anda yang membaca ^_^ Sentiasa berpesan-pesan untuk kebaikan :-) 


WASSALAM!